Perjalanan Hidup Berdua

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PENCINTA MAKANAN SEJATI

Sunday, October 16, 2011

The First Ever Blogger Masterchef Challenge 2011

     Nak ingat tajuk neh pom jenuh nak kener belek2 balik gambo coz berat sungguh rasanyer. Or pasal pjg bebenau kots. Ker pasal urat ingatan aku dah putus??..huhhuuuhuh

     Tapi, apa yang korang akan baca sat lagi adalah memang benar belaka. Terus dari tempat kejadian w/pun tidak secara langsung.

     Memecah 'tradisi' selepas pantang, pertama kali memegang stereng keta dek kerana terlalu ingin ke Masterchef event w/pun hanya utk. bloggers. Hanya tuh macam tak sesuai jer nak pakai pasal bloggers pon byk pengaruh laa neh kan? Tapi belasahler pasai dah penat benau bagi sokongan neh...kunun.....hahahahhahahahhhh

     Happy gaks pasal event bloggers kali neh dekat ngan umah aku. Sungguhpun aku bukan peserta, tapi sokongan utk. kwn2 bloggers yg menyertai juga penting. Lagipun, bolehler bertemu hidung  mata ngan kengkawan lama dan mengenali kengkawan baru.

     Den sampai awai lagik sebenonyer; iaitu b4 acara bermula. Akan tetapi, dek melayan reronda cari parking kat basement, 45 minit masaku berlalu begitu sahaja. Dicampo ngan pembaziran minyak keta aku tapi takperler demi parking teduh utk anak2ku... Memula sampai, ternampak depa berdua neh... abang2 kepada semer orang tak kirer tua or muda; lelaki perempuan..jantan betina........

 
     Ok, abg2 berdua neh memang friendly and ramah yer? Sungguh tak tipu punyos so if korang jumpa depa kat memana boleler bagi salam dulu n tegurler. Surely depa leh open table utk apa saja nnti, btui tak abang2?...ehehehe

     Kaki melangkah lagik... ternampak manager beliau so mata meninjau dimanakah gerangan ketua talibarutz..... owh! Sudah nampak...langsung....

snap...snap lah aper lagik... Kak Ina KL yg ramah mesra. Tengkiulah buat manager Kak Ina yang menyenap gambo ini dan menampakkan ke'slim'anku....yaa aaa awwww


     'Perjalananku' diteruskan untuk melihat pertarungan yang maha sengit ini. Lantas, kunampak...
 
 Puan Yatie Sawanila ngah 'dera' buah limau...ehehheeh


     Niat dihati nak bersembang lama tapi tak sheshuailaaa kan? Member ngah bz so sorak2 ala2 pom2 girls jer utk beliau.

Berkenalan juga ngan Mohd. Zaid dan bonda beliau, Aunty Zara Aluwi.
So sorry yea, aunty...pasal gambar neh ajer yang ada aunty anak-beranak...yang tak tito takder..huhuuu

     Dah sembang borak beramas mesra , barulah tau yang aunty neh pon blogger and a novelis as well. So cool lah jadik Mohd. Zaid and FirDaus neh... mak blogger...syok2!! Lupa plaks yang akak kita yang kat blakang macam ala2 nak tito tuh pon blogger gaks tapi den tak sempat nak interbiu beliau. Maybe Kak Ina bole help dalam mengecamkan beliau kots...ehehehheeh
 
     Korang nak tgk ker hidangan2 tuh semer? Aku taklehler nak zoom dekat2 pasal aku ibu sejati yang memang kener 24/7 dokong babynyer kan so redho ajerlaaa ngan apo gambau yg ado yor? Lagipon Abah ae kuar mencari sesuap nasi utk kuargo beliau, alhamdulillah!!
Meja pertama

Meja kedua
 
Jejuri
Lepas masak avokado, peserta diuji ngan kemahiran mencincang bawang..hiyaapppp!!! Belentung gelentang bunyi ae sampai tercederalah jari-jemari beberapa peserta. Bawang neh kalo sesapo makan mau naik siong neh...eii...bahyer2!!

     Dah keputusan diumumkan dan dah pon diketahui umum. Aku tak baper nak pasang tinger dah masa neh pasal Abang Imran dah ajak balik, Adik Iffah dah lena buat kali kedua dan perut aku tak baper nak ok. Before calooo, haruslah tutup juga ngan aktiviti 'harus'....

Nompang tuah ngan hadiah Mohd. Zaid. Hadiah yg Kak Ina KL n Aunty Zara menang tuh adalah atas usaha gigih melompat katak ke pentas dan menjawab soklan... den tak sempat nak lompat pasal ramai benau bodigad kat depan den....huuhuhuhuh

     Overally, memang happy dapat g memeriahkan event bloggers kali neh. Lenkali buatlah banyak2 kali kat Shah Alam yor? Insyaallah, gue datannnggggg...


Mama: Mama seronoklaa datang event neh. Adik rasa macam mana?

A.I     : Adik pon suka. Adik boleh tito n minum susu bila2 masa pon. Lenkali kita juin lagi yer, Mama?
 
Mama: Insyaallah! Kalo Abang n Adik perangai good2 macam neh bebila n memana pon Mama hangkut ok?


A.I n A.I: Yeeeyyy!!!






    






7 comments:

sawaNiLa.com said...

tengah dera limau eh? sebenarnya tangan tu pedih macam kena pisau je..pastu kena jus limau plak..pepepun macih sbb datang bagi sokongan...semoga kita berjumpa lagi di lain event

akuzle said...

sawaNiLa.com: adoihh! dgr pom raser sakit. insyaallah! surely this is not the last....

akubiomed said...

Master Chef blogger ini yang peserta final?

akuzle said...

akubiomed: yer, btui.

farra8979 said...

wah, bestnye.. siap bawak baby lg. dah la comel. ^__^

JMR said...

best dpt jmp blogger2 tu kan..

thn dpn leh la join masterchef ni lak kan?:-)

akuzle said...

farra8979: kener hangkut semer. bagi pendedahan sket...ehehehe

JMR: tak layak kots akak nk menyertai...hhuhuhu