Perjalanan Hidup Berdua

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PENCINTA MAKANAN SEJATI

Saturday, September 24, 2011

Senang, Murah dan Lembut.

     Sekarang neh mender yang aku nak share makan ngan korang neh ngah hot beriklan kat talibesen. Memula aku 'kenal' mender neh masa tertengok ngan tak sengaja promo dier kat plastik2 roti mil penuh yang hub aku slalu beli. Now kan ker dok umah, so makan kat umah sajerlaa kekdahnyer yea? Dan masa tgk perkataan demi perkataan tuh, aku ingatkan roti neh bole dibuat waffle gaks. Yerler, katanyer,"Cubalah waffle yang segar ..bla..bla..." so mati2 ingatkan roti tuhlaa. Tataulah ada depa nk wat produk baru.
     Sehinggalah pada suatu hari, iklannyer kuor kat tv. Oho, inilah mendernyer.....


          3 perisa yang berjaya 'disambar' Cik Abe. Tuh pon 2-3 kedai gaks merondanyer. Tatau plaks ader bluberi n cinnamon tuh. Kat tv kata 3 ajer kan? 1 lagi x dapat iaitu banana.
     Rasanyer? Bole dibagi 4 bintang dari segi rasa mahupun harga. Kalo nak banding ngan yang biasa kita beli kat snack stall tuh kan? Yang tuh lom tentu rasa dier sesuai ngan selera kita. Dulu2 rasa macam sedap tapi now ada yang terlampau lembik or terlampau garing sampai hangit. Kalo yang neh rasanyer dah tetap kan?
     Fresh Egg tuh rasa biasa ajer, plain so sesuailaa kalo nak letak madu ker, jem ker or sirap. Makan macam tuh pon bole tapi bagi aku yang kuat 'perasa' neh memang kne letak 'teman'. Blueberry pon rasa tak kuat sangat coz konsep depa neh bukan perasa tuh dibuat inti tapi diadun dalam waffle tuh skali. Classic Cinnamon tuh beza sket rasanyer pasal lebey beraroma n manis. Sesuai untuk blue sweet tooth.
    So, sarapan waffle pagi neh?

4 comments:

farra8979 said...

dah cari dah tapi sampai skrang x jumpa2, huhuhu...

akuzle said...

farra: hub pon cari pusing2 gaks arituh. jmpa2 kat kedai runcit india.

Muzaffar said...

Saya dah cuba...tak sedapla....tambah2 yg perisa kayu manis tu.

akuzle said...

Muzaffar: x sesuai selera awk kots..;-)