Perjalanan Hidup Berdua

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PENCINTA MAKANAN SEJATI

Sunday, August 5, 2012

Puding Trifle

Aku mmg suka puding. Tapi puding yg 1 ini payah nak jumpa kat kedai. Mungkin pasal ia pakai byk bahan jd kosnya agak byk. Kang jual mahal2 orang tanak beli kan? Jadinya aku beranikan diri untuk buat puding ini. Lepas hantar Abang Imran ke Global Art, aku ajak Abah ke Giant Kemuning Utama. Kena nekad neh..
Kek swiss roll,tepung kastard, bebuah campur, jeli berperisa anggur dan susu segar.
Tengah menunggu nak masukkan jeli. Kubuat 4 bekas; 2 utk sendiri, 1 utk pengasuh bebudak neh n 1 utk cikgu Imran. Bekas kaserol tuh dari Indon. RM5.99. Bpe lama bertahan ku tak tahu.
Dah nak dimasukkan ke dalam peti ais. Tak sabo nak mkn. Dah makan, kastard tak menjadi. Rasa macam bertepung. Maybe psl tepungnya byk sgt n susu sikit. Yg lain ok. Yerler yg lain main campo2 ajer kan? Harap2 jiran2ku tak sakit perut.. Huhu.. Give up sungguh..

2 comments:

Nurul Atika said...

mavelless..
saya pon dh buat skali trifle ni tapi xsedap sbb tang kastard nye tu trlebih rasa susu pulak. hehe

sweetlavender86 said...

kak tang kastard tu akak kene gune 1 tin susu cair+3-4 sudu besar tepung kastrad kene membukit,+ 1 tin air+3-4 sudu besar gula..kene kacau jee.jangan smpai berketull.bile dah sebati tu baru la msukkan..hehehe..cube la lagi kak.