Perjalanan Hidup Berdua

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PENCINTA MAKANAN SEJATI

Wednesday, November 2, 2011

Roti Canai Carik

     Cik Abe aku memang suker try apa2 resepi yang dirasakan menarik. Antara sumber nak dapat resepi tuh semer selain kt tenet neh, beliau suka 'tiru' yg pepagi kat tv. Tak kira ler yg kat TV1, TV2 or TV3. Before nak g anta Abang Imran ke sekolah n terus g kje, sempatla beliau usha2 kt tb.

     Antara resepi2 tuh termasuk lempeng pisang, nasi aper yer...lupa..tp aku penah tgk ader sorang chef tuh buat nasi tembikai. Mmg menarik tapi aku lom cubalah...ehehehhe
     Kali neh, menu yg dicuba bukan yang baru tp yang menjadi kegemaran kiter semer....iaitu roti canai. Biasanyer roti canai di'rehat'kan agak lama gaks dalam 2 jam tapi dah perut binik beliau tuh dah berhip hop bagai, so tak menjadik sgtlah. Tapi aku bagi nama baru utk menu neh....

 Sesudah diuli, lom sempat mesra sudah ditebar... maka sesuailah ia dipanggey Roti Canai Carik kan?

Skill dah ado tp tak slalu buat kan? Dulu2 beliau agak biasa menebar masa meniaga part-time. 

     Aiseh! Lupo mau snap yg dah siap psl dah kebuluq beno. Yang last Cik Abe buat roti boom. Wahhh!! Shedap.... nanti nak request beliau buat lagik... nyam3....tqvm, Abah!!


3 comments:

Dalila Hamid said...

suami dela reti jugak buat roti canai.. tpi 2-3 kali camtu ja lae... :)

alKhattab Batik - Classic Elegant Unique said...

bole bagi resipi roti canai carik / roti boom ? hehehe... Selamat Raya Haji.. :)

Anim said...

bertuah badan dpt suami pandai masak..

thanks kerana sudi singgah blog akak..